söndag 9 oktober 2011

Morgonsol...

... i skogen är inte helt fel!


Igår lämnade vi Tage och Folke hemma när vi släppte Tello.
Storjägaren visade ett helt annat fokus igår än vad han gjort tidigare i höst så noskvalstermedicinen har nog gjort sitt. Tello arbetade och jag, Magnus och Danne satt bara och polimasade ;-)



Gick några timmar och när väl Tello hittat rätt på haren igen så tog det inte lång stund förrän det sa PANG! Danne och jag tog våra grejer och gick bort till Magnus. Där hittade vi två riktigt nöjda killar samt en död hare. Hihi, Tello tyckte helt klart att den här haren var hans och ingen annans ;-)


Härlig dag som alltid och kul var det att vi äntligen fick med oss en hare hem också!!! På bilden ovan, precis efter att haren har skjutits så ser Tello fortfarande väldigt alert ut, eller hur? Den lilla stövarskallen är hyfsat slut efter att ha letat hare hela dagen men det är först när han kommer hem som han själv inser hur trött han faktiskt är. Då är det raka spåret till bädden och sen ser man inte honom nåt mer förrän det är dags för mat. Maten missas inte - Han är ju trots allt en stövare så det ligger i generna... Så här ser han ut när han väntar på mat efter en jaktdag, snurrar liksom runt ögonen... Om han är vaken eller om han går i sömnen på ren stövar-mat-instinkt är svårt att säga.  När maten är uppäten så är det snabbt samma väg tillbaks till bädden igen ;-)



Släppte förresten för första gången ut lilla Norma tillsammans med mamma Tindra. Jag har inte vågat göra det förut ifall Tindra drar med henne på massa äventyr på tok för långt från gården. Norma är tolv veckor nu och det innebär tydligen för mig också att det börjar bli dags att släppa taget och sluta hönsa... Min oro visade sig självklart vara helt onödig för det gick jättebra.


Inga kommentarer: