lördag 9 juli 2011

Tak och lite till...

Klockan stod på halv sex igår morse så vi skulle hinna få isolering på plats på taket innan värmen kom. Jag var lite trögstartad samt att det var lite smågrejer som skulle fixas innan vi kunde börja så klockan blev nästan sju innan vi kom igång och då kom även värmen... Även om jag bara skar isolering så var det helt fruktansvärt krypa omkring på svart plåttak i värmen som snabbt bara blev värre och och luften stod helt stilla. Magnus klättrade mellan reglarna och la isoleringen på plats vilket egentligen är förenat med livsfara i hettan. Klart blev det alla fall tillslut och Magnus fick även plasten på plats så nu är det ingen fara om det skulle börja regna. Plåten ska börja läggas idag, tur Danne är hemma för där är nog han till mer hjälp än vad jag är. Ska börja städa här hemma för det ser förjäkligt ut på gården samt inne på bron där vi bara kastat in alls som varit ivägen...

När plasten var på plats så packade vi bilen med bössor och pang och åkte till Indal för att roa oss på skjutbanan några timmar tillsammans med Fredrik och Cissi. Cissi håller på att ta jägarexamen så Håkan tog sig an henne så bra som bara Håkan kan göra. Finns ingen som Håkan när det gäller att lära ut och inspirera! För Danne och mig gick det trögt från början men det släppte efter en stund och då gick det riktigt bra, sååå kul ;-) Varför gör vi detta så sällan när det är så förbaskat roligt...? Är ju inte direkt så att vi gruvar oss för att åka iväg och skjuta, vi prioriterar väl fel helt enkelt!

När vi väl kommit hem och satt oss ute på trappen och bara slappade så kom våra fina Tornseglare tillbaks och försökte komma in till sina bon som vi tog bort för fyra dagar sedan, på den sidan av huset där taket revs sist. Vi har verkligen gjort det vi kunnat för att de inte skulle kunna flytta in men några lyckades tyvärr ändå, attans sorgligt! En av Tornseglarna hade nog koll på vem som tagit bort dem för hon avslutade med att skita på Magnus. Eeeh, om jag skrattade?? Näää, så elak skulle jag aaaaaldrig vara ;-)

Håkan & Cissi

Hihi, Tornseglarbajs är alltså gult ;-)

Inga kommentarer: