lördag 16 juli 2011

En stor suck!

Blir så less... När Tindra kom fram igår och var smal så trodde vi självklart att hon fått sina bebisar. Vi sökte igenom hela huset men hittade inga. Tindra visade inget intresse att gå tillbaks till dem heller, höll sig kring oss bara... Vi har ju inte varit med om detta tidigare så det är sv¨årt. Visst, hon är smalare men känner man på magen så känns det ju som det ligger ungar där. Frågan är om det kommit igång över huvud taget... Googlade lite på detta för hundrafemtioelfte gången och det står att själva öppningsskedet kan ta mellan 2-48 timmar. Fostrena lägger sig i ett annat läge, de sjunker ner och honan som tidigare sett väldigt rund ut om magen ser plötsligt mycket smalare ut.
Vi hoppas på att det är just öppningsskedet hon är i nu. Om vi har fel så ligger det någonstans i huset kattungar som är  undangömda och bortglömda av mamma Tindra...

Vilken pärs!

4 kommentarer:

Ullis sa...

Har ni gjort iordning någon plats med bädd till henne? En korg eller kartong eller nåt?

Ingela Rosenholm sa...

Ja, det var länge sedan vi fixade den.

Kattis sa...

Va knepigt att ni inte vet om hon fått ungar eller inte. När min katt Ester skulle få sina ungar följde hon mej i hälarna ända tills jag satte mej ner med henne och började klappa henne, då började hon krysta och när första ungen var ute kunde jag gå iväg en stund. Då blev hon lugn och nöjd och sen kom de andra 3.

Ingela Rosenholm sa...

Hon har till 99% inte fått sina ungar. Vi klappar o pysslar o grejar men inget händer.... Skitstressande!