söndag 22 maj 2011

Morgonstund har guld i mun!

Eftersom vårt nya lilla tillskott här hemma på Solvallen är liiiite mer morgonpigg än de andra två så turas Magnus och jag om att kliva upp på morgonen. En av oss får sova lite längre på Lördag och den andra på Söndag. Det komiska är att det är en ryslig fart inne i sovrummet, hög energi och jättepiggt. Men så fort man borstat tänder, fixat kaffe och liksom vaknat till så somnar Folke sött på köks golvet och där kan han ligga flera timmar och sova ;-) Blir så full i skratt men det gör verkligen ingenting. Både jag och Magnus uppskattar tidiga mornar, att bara få sitta i köket i lugn och ro och ta det lugnt.
Folke brukar vilja komma upp i knät och mysa en stund men jag kan säga att det blir svårare och svårare. Han får nämligen snart inte plats i knät längre, vad han växer! Lovade viktstatus härom kvällen men det glömde jag lika snabbt... Vägde honom igår - 15kg! Två kilo till på en vecka och det är bra.
Så träning av den lilla då... Inkallning med pipa är klockrent! Är inte pipan med så fungerar rösten också lika bra. Skillnaden är att när man använder pipan så syns det på Folke att han tycker det är roligare. Svårt att förklara men visslar jag så släpper han allt han gör i exakt samma sekund, kommer springande och är jättelycklig för att han vet att han är duktig. Använder man rösten så blir han också jätteglad och kommer snabbt men det blir inte samma effekt, inte samma "tryck". Tjata behöver vi aldrig göra när det gäller inkallning och det är superbra. Nu kämpar jag för att han ska sätta sig bredvid mig vid inkallning innan godisen kommer. Går riktigt bra och vi är snart där.

Så är det ju himla lätt att låta små söta valpar få komma undan med vissa dumheter också som tex att hoppa när de hälsar. Tage är väldigt hoppig när vi får främmande och det är vårt fel. Nu ska vi inte göra om samma misstag en gång till så från och med förra veckan så ska Folke ha alla fyra tassarna i backen när han hälsar, både på oss och på andra. Han har fattat vad vi menar men glömmer bort sig då han blir för ivrig. Med ett bestämt "nej" och att man samtidigt vänder sig bort från honom så är han med på banan. När den biten har satt sig med Folke så ska vi ta ett nytag med Tage också vad gäller detta. Det är inte kul att få en 33-kilos labbe på sig även om han bara är jätteglad. Skitiga tassar har de också som lämnar avtryck från topp till tå...

Nä, nu är det dags att väcka kärleken, äta lite frukost och ta oss ut i finvädret!!!!

Inga kommentarer: