lördag 26 mars 2011

Folke är hemma nu!

Vi hämtade Folke vid ett o sen fick han några timmar att bekanta sig med huset, oss och barnen. Efter att han hade ätit sitt första mål mat hemma på Solvallen så släppte vi in Tage. Tage tyckte Folke var jättespännane, han är ju bara lite klumpig storkillen ;-) Efter ca tio minuter så hade han lugnat ner sig och han brydde sig inte lika mycket längre.
Så var det Hugos tur vilket också gick också jättebra, han tycker också Folke är jättespännande. Hugo är långt ifrån lika klumpig som Tage men lite svårare att släppa och slappna av.
Så sist men inte minst så var det dags för Tello... Honom var vi inte ett dugg oroliga för och han bara bekräftade vad vi redan räknat med. Var självklart fram o nosade nyfiket på Folke och visst var han spännande. Men... Det var fullt lika spännande att kolla om vi fixat maten ännu... Ja ni förstår själv, inga problem alls med den killen ;-)

Så har vi då katterna. Theo, som är äldst, han var redan inne när vi kom hem. Gick direkt fram o nosade på Folke som nosade tillbaks. Theos svans ökade nån storlek i tjockheten men det la sig snabbt. Folke kände nåt behov av att skalla lite på Theo och det gjorde han och sen var det bra med det.
Tindra håller sig undan på säkert avstånd. Så gjorde hon med hundarna när hon kom hem till oss i höstas så det var ungefär vad vi räknat med nu också. Inge agressiv eller reser ragg, bara checkar av läget. När hon känner sig trygg så kommer hon bete sig som Folke alltid funnits med här hemma, helt säker på det ;-)

O så Folke då, hur mår han? Jo, det var lite pipigt i bilen hem men det gick till sig. Jag satte ner honom på backen när vi kom hem och så fort han stack ut nosen från carporten så satte storkillarna som satt i hundgården igång att skälla. Ni har sett Ferdinand på julafton när han sticker ut nosen på arenan och alla börjar jubla...? Fanns en viss likhet mellan Folke och Ferdinand vid det tillfället. Efter den lilla chocken så har det gått jättebra. Folke är nyfiken, pigg och orädd. Visst, lite försiktig måste man ju vara med tre storkillar och två katter men det syns verkligen att han tycker det är kul ;-)
För övrigt så har han kissat, bajsat, sovit flera gånger och ätit utan några som helst problem. Just nu ligger han vid mina fötter på golvet i köket och sover sött. Tello och Tage lullade in i sovrummet som ligger alldeles bredvid köket till husse och la sig där. Trygga och nöjda killar allihopa alltså!
Fortsättning följer... ;-)

Folke "rekar" Solvallen...

...myser lite...

...och bekantar sig med resten av familjen ;-)

2 kommentarer:

Kattis sa...

Iiiiiiii va gullig han är med lilla kisstofsen!

Ingela Rosenholm sa...

Hihi, visst är han ;-)